Gegrilde wortelen met yoghurtsaus en kruiden-noten garnering
- Totale tijd 44min.
- 20min.
Bereiden - 24min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
10 wortelen, schoon geraspt
1 el zeezout
2 el azijn
2 el honing
70 ml olijfolie
6 g dragon
5 g wortelloof
0.5 tl zwarte peperkorrels
20 g hazelnoten
20 g pijnboompitjes
1 tl korianderzaad
1 tl komijnzaad
1 tl oregano powder
0.5 tl paprikapoeder
4 snuifje zout
400 g Griekse yoghurt
Toebehoren
Bakplaat
Bereiding
Stap 1 /9
*Was en schil de wortelen schoon. Snijd de groene toppen van de wortelen, maar laat een beetje over aan het uiteinde van de wortels. Bewaar een beetje van de toppen voor de garnering.
Stap 2 /9
*Leg de wortels in de bakplaat en vul deze voor driekwart met water, voeg het zeezout toe.
Stap 3 /9
*Plaats de bakplaat in de OptiGrill voordat je deze aanzet. Sluit de grill en zet deze aan. Het handmatige programma wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Bak 20 minuten nadat deze is voorverwarmd.
Stap 4 /9
*Laat de wortels afkoelen in koud water, giet ze af en doe ze in een schaal. Meng de honing en cider in een schaal en giet over de wortels, zodat ze voorzichtig bedekt zijn.
Stap 5 /9
*Open de OptiGrill in de barbecuemodus. Zet de thermostaat aan de zijkant op stand 4. Doe de wortels nadat deze is voorverwarmd en grill 4 minuten.
Stap 6 /9
*Meng de olie, dragon, toppen en peper in een kleine schaal. Zet apart.
Stap 7 /9
*Maak de noten- en kruidengarnering klaar in een blender: voeg de hazelnoten, pijnboompitten, koriander, komijn, oregano, paprika en 2 snufjes zout toe. Mix tot je een mengsel krijgt die niet té fijn is.
Stap 8 /9
*Mix de Griekse yoghurt met 2 snufjes zout.
Stap 9 /9
*Smeer de yoghurt lichtjes uit in een schaal, schik de wortels, bestrooi met de cracker en besprenkel met de dragonsaus.