Witte bonen met tomaten en gegrilde halloumi
- Totale tijd 25min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
200 g Ui (ongeveer 1)
2 teentje Knoflook
1 el Neutrale olie
8 Zongedroogde tomaten in olie
400 g Passata (gezeefde tomaten)
1 el Tijm
0.5 tl Suiker
0.5 tl chilipoeder
Zout, peper
500 g Witte bonen uit blik (uitgelekt gewicht)
225 g Halloumi
2 el Fijngesneden peterselie
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes. Doe ze met de olie in de ovenaccessoire. Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Laat wanneer de oven is voorverwarmd 5 minuten koken. Roer regelmatig door.
Stap 2 /5
Voeg de in kleine stukjes gesneden zongedroogde tomaten toe, passata, tijm, suiker, chili, zout en peper. Meng en laat nog 2 minuten bakken.
Stap 3 /5
Voeg de uitgelekte en afgespoelde witte bonen toe, roer door en gril totdat de kaas geroosterd is.
Stap 4 /5
Snijd de Halloumi in plakken van ongeveer 1 cm, leg ze op de grilplaat en gril 5 minuten. Draai de plakken halverwege om.
Stap 5 /5
Serveer de bonen met de tomaten, voeg de gegrilde plakken Halloumi toe en bestrooi met de fijngesneden peterselie.