Gegrilde kreeftenstaart met boter en witte wijn
- Totale tijd 10min.
- 10min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
4 stuk kreeftstaarten
50 ml witte wijn
30 ml citroensap
1 stuk fijngesneden sjalot
2 teentje knoflook, fijngesneden
125 g verse boter, in blokjes
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de wijn, citroensap, sjalotten, knoflook zout en peper in een kleine steelpan en breng langzaam aan de kook op middelhoog vuur. Laat inkoken tot ongeveer 30 ml. Haal van het vuur.
Stap 2 /5
laat 1 minuten afkoelen. Voeg de blokjes boter een voor een toe totdat het goed is vermengd. Houd de saus warm.
Stap 3 /5
Leg elke kreeftenstaart met de vlakke kant naar beneden en steek een groot keukenmes in het einde van de staart. Druk stevig naar beneden en snijd door de schaal ongeveer driekwart diep in het vlees. Vouw de staart over de lengte. Breng de kreeft op smaak met zout en peper.
Stap 4 /5
Zet de gril aan. Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de grilplaten licht in met olie. Leg de kreeft op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Bak totdat het lampje geel wordt of totdat het scherm ‘Medium’ aangeeft.
Stap 5 /5
Serveer de kreeft met de warme saus en partjes citroen.