Karamelcake met gezouten boter
- Totale tijd 1u. 10min.
- 20min.
Bereiden - 50min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
675 g suiker
51 cl vloeibare room
180 g halfgezouten boter
9 eieren
375 g amandelspijs
540 g bloem
30 g bakpoeder
15 cl water
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de suiker en het water in een pan. Verwarm op hoog vuur totdat je een lichtbruine karamel hebt.
Stap 2 /7
Haal van het vuur af en giet er al rustig roerend de room bij.
Stap 3 /7
Voeg de in kleine stukjes gesneden halfgezouten boter bij en meng totdat de boter is gesmolten. Giet in een pot en zet in de koelkast om af te koelen.
Stap 4 /7
Meng de eieren met de in kleine blokjes gesneden amandelspijs. Voeg de zelfgemaakte karamel toe en blijf mengen.
Stap 5 /7
Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe. Roer door elkaar en giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 7 /7
Haal de vorm eruit en haal de taart uit de vorm.