Ovenschotel met eend
- Totale tijd 58min.
- 20min.
Bereiden - 38min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
Aardappelpuree
500 g knolselderij
180 g aardappels
1 teen knoflook
600 g halfvolle melk
1 el crème fraîche
20 g licht gezouten boter
Voor de vulling:
2 gekonfijte dijen van de eend
1 kleine ui
2 theelepels tomatenpuree
1 el olijfolie
Peterselie
50 g geraspte Comté
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /14
Schil en snijd de bleekselderij en aardappelen in kleine blokjes.
Stap 2 /14
Pel het teentje knoflook.
Stap 3 /14
Meng in de braadpan de groenten en knoflook en giet de melk erbij. Breng aan de kook en zet het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken.
Stap 4 /14
Haal de groenten eruit en zet wat melk opzij.
Stap 5 /14
Hak de groenten fijn, voeg eventueel wat kookmelk toe om een mooie gladde consistentie te krijgen.
Stap 6 /14
Voeg de room en boter toe, breng op smaak en meng. Zet opzij.
Stap 7 /14
Bereid de vulling voor: Haal de eend uit elkaar.
Stap 8 /14
Hak de ui en de peterselie fijn.
Stap 9 /14
Verhit de olie in de braadpan en fruit de ui 3 minuten.
Stap 10 /14
Voeg de gekonfijte eend, tomatenpuree en gehakte peterselie toe en kook al roerend 4 minuten.
Stap 11 /14
Verwijderen.
Stap 12 /14
Verwarm de ovengrill voor.
Stap 13 /14
Smeer een dun laagje puree in de braadpan. Voeg de gekonfijte eend toe en voeg de rest van de puree toe.
Stap 14 /14
Bestrooi met geraspte Compté kaas en bak de ovenschotel in 6 minuten onder de grill van de oven (afhankelijk van het vermogen van je oven).