Ribbetjes zonder bot met zoete barbecuesaus
- Totale tijd 15min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
varkensvlees
chilipoeder
mosterdpoeder
uipoeder
knoflookpoeder
barbecuesaus
zachte abrikozenjam zonder stukjes
Franse mosterd
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de varkensfilet in de lengte door midden en vouw open. Maak het vlees voorzichtig op gelijke dikte. Snijd ongeveer tot aan de helft naar beneden in het vlees op 2,5 cm van elkaar zodat het lijkt op een ribbetjes.
Stap 2 /5
Meng het chilipoeder, mosterdpoeder, uipoeder en knoflookpoeder met zout en peper. Bestrijk het vlees helemaal in met dit kruidenmengsel. Laat dit 30 minuten marineren.
Stap 3 /5
Combineer ondertussen de barbecuesaus met de jam en mosterd totdat het goed is vermengd.
Stap 4 /5
Verwarm het mengsel 60 seconden in de magnetron op de hoogste stand. Neem 2 eetlepels (30 ml) van deze saus en bestrijk hiermee het vlees. Bewaar de rest van de saus.
Stap 5 /5
Zet de gril aan. Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Haal het varkensvlees van de gril en bedek met folie. Laat dit 5 minuten marineren. Snijd nu het vlees langs de bestaande inkepingen door om daadwerkelijk ‘ribbetjes’ te krijgen. Serveer met de rest van de saus.