Gegrilde ribbetjes met barbecuesaus
- Totale tijd 50min.
- 15min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 kg Varkensribbetjes
1 tl Paprikapoeder
1 tl Knoflookpoeder
20 cl Barbecuesaus
Houten spiezen
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ribbetjes voor door het vliesje van de achterkant te verwijderen en ze te kruiden met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder.
Stap 2 /6
Plaats de ribbetjes in het apparaat. Start het kookproces.
Stap 3 /6
Draai de ribbetjes halverwege het kookproces om.
Stap 4 /6
Bereid ondertussen je eigen barbecuesaus, of gebruik een kant-en-klare versie.
Stap 5 /6
Neem de handgreep vast met beide handen en open het apparaat. Bestrijk de ribbetjes met de barbecuesaus en laat nog 10 minuten verder garen zodat de saus goed aan de ribbetjes blijft kleven en lichtjes karamelliseert.
Stap 6 /6
Zodra de ribbetjes klaar zijn kan je het apparaat opnieuw openen door de hendel met beide handen vast te pakken. Haal de ribbetjes er voorzichtig uit. Laat het smaken!