Gegrilde ribbetjes met chilisaus en zoetzure paprika
- Totale tijd 15min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
2 tl Bruine suiker
1 el Rijstazijn
60 g Tomatensaus
1 tl Srirachasaus (of andere pittige saus)
2 Rode paprika’s
2 Gele paprika's
6 cl Olijfolie
2 teentje Fijngesneden knoflook
Zout, peper
1 el Citroensap
2 el Fijngesneden verse basilicum
65 g Zwarte olijven
4 Ribbetjes
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de chilisaus: mix in een kom de bruine suiker en azijn totdat de suiker is opgelost. Voeg de tomatensaus en srirachasaus toe. Roer door elkaar en zet aan de kant.
Stap 2 /7
Zet de OptiGrill aan. Selecteer het programma Paprika en druk op OK.
Stap 3 /7
Snijd de paprika's door de midden, verwijder de zaadjes en snijd elke helft in de lengte in drieën. Meng met de helft van de olijfolie, gesneden knoflook, zout en peper.
Stap 4 /7
Wanneer de oven is voorverwarmd, leg de paprika's op de grilplaat en sluit het deksel. Bak totdat het lampje rood is. Doe de paprika's in een schaal, voeg de resterende olijfolie, citroensap, basilicum en olijven toe en roer door elkaar.
Stap 5 /7
Veeg de borden schoon. Zet de OptiGrill aan. Selecteer het programma Rood vlees en druk op OK.
Stap 6 /7
Maak de ribbetjes droog met een stukje keukenpapier. Breng beide kanten op smaak met zout en peper. Wanneer de Optigrill is voorverwarmd, leg de ribbetjes op de grilplaat (doe dit in twee delen) en sluit het deksel. Bak totdat het lampje de kleur heeft van de gewenste gaarheid: geel voor rood, oranje voor medium of rood voor goed doorbakken.
Stap 7 /7
Leg de ribbetjes op de borden en serveer met de chilisaus en zoetzure paprika.