Gegrilde ribbetjes met barbecuesaus
- Totale tijd 1u. 10min.
- 20min.
Bereiden - 50min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
2 personen
4 el Bruine suiker
1 tl Paprikapoeder
2 tl Cayennepeper
2 tl Chilipoeder
2 tl Uienpoeder
1 tl Mosterdzaadjes
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Gedroogde oregano
500 g Varkensribbetjes
2 el Barbecuesaus
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de bruine suiker, het paprikapoeder, de cayennepeper, het chilipoeder, het uienpoeder, de mosterdzaadjes, het knoflookpoeder en de oregano in een kom en meng. Voeg zout en peper toe. Snijd de varkensribbetjes indien nodig wat bij zodat ze in het apparaat passen. Verdeel het kruidenmengsel over het vlees zodat het mooi bedekt is. Leg het vlees in het apparaat voorzien van de plaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 2 /6
Draai het vlees halverwege het kookproces om.
Stap 3 /6
Gebruik vijf minuten voor het einde van de bereidingstijd een bakkwastje om de helft van de barbecuesaus voorzichtig op het vlees te strijken om de smaak te versterken.
Stap 4 /6
Controleer het vlees en verleng indien nodig de kooktijd om de gewenste gaarheid te bereiken.
Stap 5 /6
Laat het vlees na het koken vijf minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Stap 6 /6
Serveer het vlees met een frisse salade, knapperige zoeteaardappelfriet en de overgebleven barbecuesaus.