Gegrilde halloumi en falafel
- Totale tijd 1u. 45min.
- 25min.
Bereiden - 1u. 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
350 g Rauwe kikkererwten
3 takje Peterselie
6 takje Koriander
2 tl Komijn
Zout, peper
2 el Tahin (sesampasta)
2 teentje Knoflook
2 Witte uien
2 el Olijfolie
230 g Halloumi
1 el Olijfolie
Toebehoren
Grillen Verdeling
Bereiding
Stap 1 /6
Laat de rauwe kikkererwten ten minste 12 uur in een liter water weken. Meng de geweekte kikkererwten, peterselieblaadjes, koriander, komijn, een beetje zout, een beetje peper en de sesampasta (tahin) door elkaar totdat u een grove pasta heeft.
Stap 2 /6
Voeg de fijngehakte knoflook en ui toe en kneed met de hand. Rol balletjes ter grootte van een walnoot van de pasta.
Stap 3 /6
Plaats de grillplaat en de verdeler in het apparaat. Klik op de Sync-knop en selecteer het FRIET-programma voor P1. Selecteer het VLEES-programma voor P2. Leg de falafel aan een kant van de kom en besprenkel met olijfolie. Start het kookproces. Draai tijdens het kookproces twee tot drie keer om.
Stap 4 /6
Bereid ondertussen de halloumi. Snijd het in 8 gelijke delen. Bestrijk ze met olie.
Stap 5 /6
Als de timer gaat, legt u halloumi aan de andere kant van de verdeler en hervat u het kookproces. Draai de kaas halverwege om.
Stap 6 /6
Herhaal dit proces met de tweede lading.