Gegrilde halloumi, pistachenoten en geroosterde wortels
- Totale tijd 35min.
- 10min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor de halloumi:
600 g Halloumi
3 el Olijfolie
3 takje Peterselie om te garneren
Voor de wortels:
400 g Wortelloof
2 el Olijfolie
1 tl Gerookte paprikapoeder
2 teentje Knoflook
Zout, peper
60 g Feta
30 g Gezouten pistachenootjes
2 el Fijngesneden peterselie
0.5 Citroen
Bereiding
Stap 1 /7
Laat de halloumi kaas uitlekken en spoel hem af onder warm water. Snijd de halloumi in plakjes van 1-2 cm en droog ze met keukenpapier. Schil de wortels. Meng de wortels in een grote kom met de olie, gerookte paprikapoeder, zout, peper en fijngehakte knoflook.
Stap 2 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 9 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het FRIET-programma 25 minuten aan op 180 °C. Leg de wortels op de plaat in lade 2.
Stap 3 /7
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 4 /7
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de plakjes halloumi iets uit elkaar op de plaat in lade 1. Bestrijk met olijfolie.
Stap 5 /7
Draai halverwege het kookproces de plakjes halloumi om. Schud halverwege het kookproces van de wortels, wanneer het apparaat piept en het lampje knippert, met het mandje om te mengen.
Stap 6 /7
Controleer of alles gaar is en laat indien nodig nog een paar minuten koken.
Stap 7 /7
Zodra de wortelen goudbruin en knapperig zijn, schik je ze op een bord. Leg er verkruimelde feta, fijngehakte pistachenoten en fijngesneden peterselie op. Besprenkel met citroensap. Bestrooi de halloumi met fijngesneden peterselie en serveer onmiddellijk met mayonaise, pitabrood en wortels