Lamskoteletjes met dadels en gekruide geroosterde wortels
- Totale tijd 45min.
- 20min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
800 g Kleine wortels
1 tl Paprikapoeder
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Kaneel
1 tl Tijm
1 el Honing
1 el Citroensap
2 el Olijfolie
15 cl Water
1 tl Zout
1.2 kg Lamskoteletjes (12 stuks)
Zout, peper
125 g Zachte boter
60 g Zachte dadels
25 g Fijngesneden dragon (1 bosje)
0.5 tl Zout
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Meng de zachte boter met de ontpitte dadels, dragon en zout tot een romig mengsel. Zet in de koelkast terwijl je de rest bereidt.
Stap 2 /5
Schil de wortels. Snijd ze in de lengte door midden en leg ze in de ovenaccessoire.
Stap 3 /5
Meng het paprikapoeder, knoflookpoeder, kaneel, tijm, honing, citroensap, olijfolie, water en zout door elkaar. Schenk over de wortels en roer door. Bedek met het deksel en breng de lamskoteletjes op smaak met zout en peper.
Stap 4 /5
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven is voorverwarmd, leg de lamskoteletje op de grilplaat voor 10 tot 12 minuten. Draai het vlees halverwege om.
Stap 5 /5
Herhaal met de resterende koteletjes. Roer de wortels af en toe door terwijl ze koken. Serveer de koteletjes met de dadelboter en gekruide wortels.