Lamskoteletjes met gekonfijte wortel
- Totale tijd 45min.
- 20min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
3 el Olijfolie
1 el Gedroogde tijm
2 tl Knoflookpoeder
Zout, peper
1.2 kg Lamskoteletjes (12 stuks)
800 g Kleine wortels (ongeveer 2 bossen)
4 teentje Knoflook
1 el Honing
50 g Boter
15 cl Water
1 tl Zout
1 tuiltje Verse tijm
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
Meng de olijfolie met de tijm, knoflook, zout en peper. Bestrijk de lamskoteletjes hiermee. Laat intrekken terwijl je de rest bereidt.
Stap 2 /4
Schil de wortels vanaf 2 cm van de bovenkant. Snijd ze in de lengte door midden, afhankelijk van de grootte, en leg ze in de ovenaccessoire. Pel en snijd de knoflookteentjes fijn, voeg ze toe aan de wortels samen met de honing, gesneden boter, water, zout en verse tijm. Doe de deksel erop.
Stap 3 /4
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven is voorverwarmd, leg de lamskoteletje op de grilplaat voor 10 tot 12 minuten. Draai het vlees halverwege om. Herhaal met de resterende koteletjes. Roer de wortels af en toe door terwijl ze koken.
Stap 4 /4
Serveer de koteletjes met de geroosterde wortels.