Lamskoteletjes en geroosterde groenten
- Totale tijd 2u. 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 2u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor de lamskoteletjes
6 Lamskoteletjes
11 cl Olijfolie
6 cl Citroensap
Citroen
2 tl Gedroogde oregano
2 el Gesneden verse peterselie
8 teentje Fijngesneden knoflook
Zout, peper
Voor de geroosterde groenten:
200 g Broccoli
125 g Wortels
0.5 Rode paprika
0.5 Rode ui
0.5 el Olijfolie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /7
Droog de lamskoteletjes goed af. Meng in een kleine kom de olijfolie met het citroensap, citroenrasp, oregano, peterselie en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Stop de lamskoteletjes in een diepvrieszak en voeg de marinade toe. Sluit de diepvrieszak goed af en zet 2 uur in de koelkast.
Stap 2 /7
Was de groenten. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de wortels en snijd ze in schijfjes. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd deze in blokjes. Pel en snijd de ui in ringen. Doe de groenten in een kleine kom en voeg de olijfolie, zout en peper toe.
Stap 3 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 10 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 30 minuten aan op 180 °C. Leg de groenten op de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 4 /7
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de lamskoteletjes op de plaat in lade 1.
Stap 5 /7
Draai de lamskoteletjes halverwege het kookproces om. Schud het mandje halverwege het kookproces om de groenten te mengen.
Stap 6 /7
Controleer of alles gaar is en laat indien nodig nog een paar minuten koken.
Stap 7 /7
Serveer de koteletjes met de geroosterde groenten.