Lamskoteletjes en bloemkool met knoflook en Parmezaanse kaas
- Totale tijd 45min.
- 25min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 el Olijfolie
2 tl Tijmblaadjes
1 tl rozemarijnblaadjes
Zout, peper
1.2 kg Lamskoteletjes (12 stuks)
500 g Bloemkool (ongeveer een halve bloemkool)
2 teentje Knoflook
100 g Gesmolten boter
80 g Paneermeel
55 g Geraspte Parmezaanse kaas
Zout, peper
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Meng de olijfolie met de tijm, rozemarijn, zout en peper. Bestrijk de lamskoteletjes hiermee. Laat intrekken.
Stap 2 /5
Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Pel en snijd de teentjes knoflook en meng ze in een kom met de gesmolten boter. Meng in een andere kom de broodkruimels met de geraspte Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3 /5
Neem een bloemkoolroosje, dip in de kom met knoflookboter en vervolgens in de kom met Parmezaanse broodkruimels. Draai ze goed door de broodkruimels en druk aan. Paneer zo alle bloemkoolroosjes en leg ze naast elkaar in de ovenaccessoire zonder dat ze elkaar overlappen.
Stap 4 /5
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Laat voorverwarmen en bak vervolgens 20 minuten. Draai de bloemkoolroosjes elke 5 minuten om zodat alle kanten bruin kleuren. Gril tegelijkertijd de lamskoteletjes ongeveer 5 minuten per kant op de grilplaat (doe dit in meerdere delen).
Stap 5 /5
Serveer de lamskoteletjes direct met de gepaneerde bloemkoolroosjes.