Krokant geroosterde bloemkool met knoflook en specerijen
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Bloemkool
4 el Olijfolie
1 teentje Knoflook
1 tl Paprikapoeder
0.5 tl Komijn
0.5 tl Kurkuma
0.5 tl Kerriepoeder
Zout en peper
Verse peterselie
Citroensap
Bereiding
Stap 1 /4
Was de bloemkool en snijd in roosjes. Doe de bloemkoolroosjes samen met de olijfolie, de fijngehakte knoflook, het paprikapoeder, de komijn, de kurkuma, het zout en de peper in een grote kom en meng zorgvuldig tot de roosjes helemaal bedekt zijn met de specerijen.
Stap 2 /4
Doe de bloemkoolroosjes in het apparaat. Start het kookproces.
Stap 3 /4
Kook indien nodig wat langer, tot de bloemkoolroosjes goudkleurig en knapperig zijn. Schud tijdens het bereidingsproces een of twee keer met de grill zodat de roosjes gelijkmatig garen.
Stap 4 /4
Neem het handvat met beide handen vast, open het apparaat en leg de bloemkoolroosjes op een serveerschaal. Garneer met gehakte verse peterselie en besprenkel met citroensap.