BBQ kip en geroosterde champignons met knoflook en balsamicoazijn
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 el Bruine suiker
1 tl Chilivlokken
1 tl Gemalen komijn
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Gerookte paprikapoeder
1 tl Zout
700 g Kippendijen met bot en vel (ongeveer 4 stukken)
500 g Champignons
3 teentje Knoflook
25 g Sjalot (ongeveer 1)
1 el Zonnebloemolie
1 el Sojasaus
1 el Vloeibare honing
1 tl Maïzena
2 el Balsamicoazijn
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
Voor de kip: meng de suiker met de chilipoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder en zout. Wrijf de kippendijen in met dit mengsel en leg aan de kant terwijl je de rest voorbereidt.
Stap 2 /4
Was de champignons, laat ze heel als ze klein genoeg zijn en snijd de grotere door midden. Pel en snijd de knoflookteentjes en de sjalot fijn. Doe alles in de ovenaccessoire, voeg olie, sojasaus, honing en maïszetmeel toe en verdun met de balsamicoazijn. Meng goed door.
Stap 3 /4
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 3. Wanneer de oven is voorverwarmd, leg de kippendijen op de grilplaat en bak deze 30 minuten. Draai de kippendijen halverwege om en roer regelmatig door de champignons.
Stap 4 /4
Serveer direct.