In bacon verpakte geroosterde kip met broccoli, knoflook en citroen
- Totale tijd 40min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 el Olie
1 tl Knoflookpoeder
0.5 zeste Citroen
Zout, peper
400 g broccoliroosjes
15 cl Water
1 tl Gedroogde tijm
0.5 tl Paprikapoeder
1 tl Knoflookpoeder
4 straaltje Kip (ongeveer 550 g)
16 sneetje dunne plakjes gerookte bacon (ongeveer 225 g)
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
Schenk de olie in een kom, voeg de knoflookpoeder en de sap en geraspte schil van de citroen toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de broccoliroosjes toe en roer door. Doe in de ovenaccessoire en voeg het water toe.
Stap 2 /4
Meng de tijm met de paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Wrijf de kipfilets in met het kruidenmengsel. Leg 4 plakken gerookte bacon naast elkaar op het werkvlak. Leg er een kipfilet op en omwikkel met bacon. Doe hetzelfde met alle kipfilets.
Stap 3 /4
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 3. Dek de broccoli af met het deksel. Leg de kipfilets op de voorverwarmde grilplaat. Gril 20 minuten. Draai de kipfilets regelmatig om zodat ze aan alle kanten bruin kleuren. Roer de broccoli een keer door.
Stap 4 /4
Serveer direct.