Salade met geroosterde inktvis, citroen en kappertjes
- Totale tijd 20min.
- 20min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
500 g inktvis
1 stuk citroen
5 el olijfolie
25 g kappertjes
1 stuk rode ui
125 g rucola
150 g rode paprika
125 g erwtjes
zout
peper
Bereiding
Stap 1 /4
Was en droog het lichaam en de tentakels van de inktvis. Snijd de inktvis open en leg hem vlak op de snijplank met de binnenkant naar boven. Gebruik een mes en snijd een ruitjespatroon op de vis. Snijd de vis dan in stukken van 5-6 cm en snijd de tentakels op dezelfde lengte.
Stap 2 /4
Meng de olijfolie met citroensap, kappertjes en de helft van de fijngehakte rode ui. Rol de inktvis door een kwart van deze vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3 /4
Zet de gril aan. Selecteer het programma en druk op OK. Leg de inktvis op de voorverwarmde gril (je moet dit misschien in twee delen doen) en sluit de gril. Bak totdat het scherm ‘Medium well’ aangeeft of totdat het lampje oranje wordt.
Stap 4 /4
Meng de geroosterde inktvis met de rest van de vinaigrette, de rest van de gehakte rode ui, de geroosterde paprikareepjes en de gekookte erwten. Serveer met rucola.