Milanese kip, mediterrane salade en geroosterde kerstomaatjes
- Totale tijd 34min.
- 20min.
Bereiden - 14min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
KIP INGREDIËNTEN:
4 Kipschnitzels
1 el Olijfolie
60 g Bloem
80 g Panko paneermeel
15 g Geraspte Parmezaanse kaas
1 Geklopt ei
1 el Water
Zout, peper
BIJGERECHT INGREDIËNTEN:
300 g Cherrytomaatjes
1 tl Oregano
3 tl Olijfolie
Zout, peper
1 Krop bindsla
0.5 Halve rode ui
45 g Fèta
SAUS INGREDIËNTEN:
1.5 el Citroensap
1.5 el Rodewijnazijn
1 tl Gedroogde oregano
1 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Zout
1.5 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /12
Maak de lapjes plat om ze zachter te maken door huishoudfolie op elke lapje te leggen en druk ze een beetje plat met een deegroller. Bestrijk met olijfolie.
Stap 2 /12
Klop in een diep bord het ei los met het water, zout en peper. Doe in een anders diep bord de bloem. Meng in een ander diep bord het paneermeel en de Parmezaanse kaas.
Stap 3 /12
Doop de kiplapjes in het ei en vervolgens in het paneermeel om ze goed met een laagje te bedekken.
Stap 4 /12
Was en droog de kerstomaatjes en snijd ze doormidden. Meng ze in een grote kom met de oregano en de olie. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door elkaar.
Stap 5 /12
Pel de ui en snijd hem in reepjes. Was de sla en snijd deze fijn. Voeg de sla, ui en verkruimelde feta toe in een slakom.
Stap 6 /12
Bereid de vinaigrette. Meng het citroensap, de wijnazijn, oregano, knoflook, zout en olijfolie.
Stap 7 /12
Zet lade 1 aan. Leg de kipschnitzels op de plaat in lade 1.
Stap 8 /12
Zet lade 2 aan. Leg de tomaten op de plaat in lade 2.
Stap 9 /12
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 10 /12
Roer de tomaatjes halverwege het kookproces om.
Stap 11 /12
Controleer of alles gaar is en laat indien nodig nog een paar minuten koken.
Stap 12 /12
Serveer de kiplapjes met de tomaatjes en de sla. Besprenkel met vinaigrette.