Gekarameliseerde kipdrumsticks met gember en geroosterde mais
- Totale tijd 2u.
- 10min.
Bereiden - 50min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
3 el Vloeibare honing
3 el Sojasaus
1.5 el Gehakte gember
16 Kip drumsticks (ongeveer 1,3 kg)
8 Vacuümverpakte maiskolven
3 el Olie
Zout, peper
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /4
Meng In een kom de honing met de sojasaus en gember. Voeg de drumsticks toe en roer goed door elkaar zodat ze bedekt zijn met de saus en laat een uur marineren.
Stap 2 /4
Plaats de grillplaat in het apparaat en leg de helft van de kipdrumsticks met voldoende ruimte ertussen op de plaat. Bak 20 minuten op de KIP-stand op 200 °C. Draai de drumsticks na 10 minuten om en hervat het programma. Bak de rest van de drumsticks op dezelfde manier. Voor de Easy Fry Oven & Grill 9in1: leg de kipdrumsticks op de twee grillplaten met voldoende ruimte ertussen (6 drumsticks per grillplaat). Plaats de grillen op het middelste en bovenste rooster van de Easy Fry Oven & Grill, met de lekbak onderaan. Sluit de deur en zet 20 minuten aan op de KIP-stand op 200 °C. Wissel na 10 minuten de grillplaten om en draai de drumsticks. Sluit de deur weer en hervat het kookproces.
Stap 3 /4
Haal de kipdrumsticks aan het einde van het programma uit het apparaat, zet de grillplaat op het hoogste rooster en zet de GRILL-stand op 200 °C om 15 minuten voor te verwarmen.
Stap 4 /4
Veeg de maiskolven af met keukenpapier. Bestrijk de kolven met olie en bestrooi met zout en peper. Leg als het apparaat voorverwarmd is de maiskolven op de grillplaat en zet de GRILL-stand 10 minuten aan op 200 °C. Draai de maiskolven halverwege om en serveer met de gekarameliseerde kipdrumsticks.