Kipdrumsticks met barbecuesaus en aardappelen
- Totale tijd 1u. 10min.
- 20min.
Bereiden - 45min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 el Bruine suiker
1 el Paprikapoeder
0.5 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Uienpoeder
Zout, peper
1 kg Kipdrumsticks (8- 9 stuks)
1 tl Olijfolie
135 g Barbecuesaus
300 g Maïs uit blik (uitgelekt gewicht)
2 Avocado's geschild en ontpit
250 g Kerstomaatjes
0.5 Rode ui
1 Limoensap
3 el Olijfolie
2 el Verse koriander
Zout
800 g Gekruide aardappelen
Bereiding
Stap 1 /7
Meng in een kleine kom de suiker met de kruiden. Veeg de kipdrumsticks af met keukenpapier om eventueel vocht te verwijderen en leg ze in een grote kom. Giet de olijfolie en barbecuesaus over de kipdrumsticks en bestrooi ze met de kruidenmix. Meng om een egaal laagje aan te brengen en laat 5 minuten marineren.
Stap 2 /7
Doe de in blokjes gesneden avocado's, gehalveerde kerstomaatjes, uitgelekte maïs, limoensap, olijfolie, gesnipperde rode ui, fijngesneden koriander en zout in een grote kom. Meng voorzichtig en zet dit op een koele plaats.
Stap 3 /7
Zet lade 1 aan. Leg de kipdrumsticks op de plaat.
Stap 4 /7
Zet lade 2 aan. Leg de kruidige aardappelen op de plaat.
Stap 5 /7
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 6 /7
Draai de drumsticks halverwege het kookproces om, om ze gelijkmatig te laten karamelliseren. Schud de aardappelen elke 10 minuten zodat ze gelijkmatig garen.
Stap 7 /7
Serveer direct met een salade, aardappelen en extra barbecuesaus of je favoriete saus.