Fetakip met olijven en aardappelen
- Totale tijd 45min.
- 10min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
400 g Kleine nieuwe aardappelen
250 g Rode paprika (ongeveer 1)
50 g Sjalot (ongeveer 1)
700 g Kipdrumsticks (ongeveer 8)
1 el Gerookte paprikapoeder
1 el Oregano
1 tl Zout
1 tl Knoflookpoeder
3 el Olijfolie
100 g Kalamata olijven
150 g Feta
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Was de aardappelen en de paprika. Snijd de aardappelen in vieren. Verwijder de zaadjes uit de paprika's en snijd ze in dunne reepjes. Pel en snipper de sjalotten.
Stap 2 /5
Doe de groenten en de kipdrumsticks in de ovenaccessoire. Voeg het gerookt paprikapoeder, oregano, zout, knoflookpoeder en olijfolie toe en roer door zodat alle ingrediënten bedekt zijn.
Stap 3 /5
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat nadat de Optigrill is voorverwarmd 30 minuten bakken. Roer in het midden van de bereidingstijd door.
Stap 4 /5
Voeg de olijven en verkruimelde feta toe, sluit de gril en bak nog eens 5 minuten.
Stap 5 /5
Serveer direct.