Tofuribbetjes met tijm en gebakken aardappelen
- Totale tijd 2u. 53min.
- 20min.
Bereiden - 33min.
Koken - 2u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g Stevige tofu
3 teentje Knoflook
100 g Barbecuesaus
1 el Mosterd
6 cl Sojasaus
9 ml Water
800 g Aardappelen
1 el Olie
30 g Boter
1 tuiltje Verse tijm
Zout, peper
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd het blok tofu in ribbetjes van 2 cm breed en dik. Leg ze tussen twee lagen keukenpapier, leg er iets zwaars op zodat het vocht eruit wordt geperst terwijl je de marina voorbereidt.
Stap 2 /6
Pel en snijd de knoflookteentjes en leg in een kleine schaal waar de stukjes tofu als enkele laag in passen. Voeg de barbecuesaus, mosterd, sojasaus en water toe. Roer door elkaar en leg de tofureepjes erin. Laat ten minste 2 uur marineren in de koelkast.
Stap 3 /6
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Was de blokjes om het overtollige zetmeel te verwijderen en droog ze zorgvuldig af met een doek. Doe de olie, in blokjes gesneden boter, tijmblaadjes, zout en peper in de ovenaccessoire. Leg de aardappelblokjes erop.
Stap 4 /6
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat nadat de oven is voorverwarmd 15 minuten bakken. Roer in het midden van de bereidingstijd door.
Stap 5 /6
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Laat de tofureepjes uitlekken en leg ze 8 minuten op de grilplaat. Draai ze elke 2 minuten een kwartslag om. Roer de aardappels regelmatig door.
Stap 6 /6
Breng ondertussen de marinade aan de kook in een kleine steelpan en kook in tot een siroopachtige saus. Bedek de gegrilde tofureepjes met de saus en serveer met de gebakken aardappelen.