Geroosterde bloemkool met citroensaus
- Totale tijd 30min.
- 15min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1.5 Kleine bloemkool
3 el Olijfolie
45 g Tahini
15 cl Olijfolie
7.5 cl Citroensap
Zout, peper
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /4
Verwijder de bloemkoolbladeren, snij in vieren en verwijder de kern. Snij elk kwartje in roosjes en doe ze in een grote kom.
Stap 2 /4
Voeg de eetlepels olijfolie, het zout en de peper toe en meng goed.
Stap 3 /4
Plaats de grilplaat in de kom en doe de ingrediënten in de kom van het toestel (bereid in twee ladingen indien nodig). Digitale versie: Zet de FRIES-stand voor 15 minuten aan en roer halverwege het bereidingsproces om. 2-in-1 mechanische versie: Zet aan op 180°C gedurende 15 minuten en roer halverwege het bereidingsproces om.
Stap 4 /4
Maak in tussentijd een saus om bij de bloemkool te serveren door de tahini, de olijfolie en het citroensap met elkaar te mengen.