Geroosterde bloemkool
- Totale tijd 1u. 17min.
- 15min.
Bereiden - 1u. 2min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 Grote bloemkolen
7 cl Olijfolie
2 Citroenen
2 teentje Fijngehakte knoflook
1 tl Honing
2 tl Zout
60 g Walnoten
1 tl Chilipoeder
15 g Gesneden verse peterselie
Citroen (optioneel)
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /5
Verwijder de bloemkoolbladeren. Snijd de stengel af om een vlakke basis te maken zodat u de bloemkool op een snijplank kunt zetten. Gebruik een groot, goed geslepen mes om plakken van ongeveer 2 cm dik te snijden. Plaats de standaardplaat in het apparaat, leg de helft van de bloemkoolsteaks op de plaat en zet het STOOM-programma 15 minuten aan. Herhaal aan het einde van het programma het proces met de rest van de bloemkoolsteaks.
Stap 2 /5
Mix in een kleine kom de olijfolie met de schil en het sap van twee citroenen, knoflook en honing. Bestrijk een kant van elke bloemkoolsteak met de olijfolie en citroensaus en breng op smaak met zout. Plaats de grillplaat in het apparaat en leg de helft van de steaks op de plaat. Bestrijk de andere kant van de steaks met de saus en breng weer op smaak met zout.
Stap 3 /5
Zet het HETELUCHT-programma 16 minuten aan op 180°C. Draai halverwege om. Herhaal aan het einde van het programma met de tweede lading.
Stap 4 /5
Rooster de nootjes: leg ze in een hete pan en roer gedurende 5 minuten regelmatig.
Stap 5 /5
Besprenkel de bloemkoolsteaks wanneer ze gaar zijn met chili, fijngehakte verse peterselie en de geroosterde nootjes. Serveer met een partje citroen.