Soep van wortel, citroengras en kokosmelk met geroosterde sint-jakobsvruchten
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
600 g wortelen
2 cm gemberwortel
1 steel citroengras
200 ml kokosmelk
1 teentje knoflook
400 ml water
1 blokje groentebouillon
8 noten sint-jakobsvruchten
Olijfolie
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de wortelen, spoel ze schoon en snijd ze in dikke plakken. Pel het knoflookteentje en snijd het doormidden. Schil de gember en hak die samen met het citroengras grof.
Stap 2 /6
Doe de wortelen, knoflook, gember en citroengras in de blender. Voeg het groentebouillonblokje toe en giet er vervolgens de kokosmelk en het water bij. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Stap 3 /6
Sluit het deksel en stel het aangegeven programma in op 30 minuten. Start het programma.
Stap 4 /6
Houd de soep warm zodra het programma afgelopen is. Snijd de sint-jakobsvruchten in de lengte doormidden.
Stap 5 /6
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsvruchten gedurende 1 minuut aan elke kant op een hoog vuur.
Stap 6 /6
Leg 2 of 3 stukken sint-jakobsvrucht in elk bord en schep er wat wortelsoep over.