Soep van kastanjepompoen en wortelen met cheddar
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g pompoen
4 wortelen
0.5 gele ui
1 snuifje nootmuskaat
600 ml water
1 blokje kippenbouillon
1 tl tl grove mosterd
80 g cheddar
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de pompoen in vieren, verwijder de zaadjes en schil hem. Snijd de pompoen in blokjes. Schil de wortelen en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snijd hem in stukjes.
Stap 2 /5
Doe de wortelen, pompoenblokjes en ui in de blender. Voeg de nootmuskaat, zout, peper en het bouillonblokje toe.
Stap 3 /5
Giet er het water bij en stel het aangegeven programma in op 100°C en 30 minuten. Start het programma.
Stap 4 /5
Zodra het programma afgelopen is, snijd je de cheddar in blokjes. Open de blender en voeg de cheddar en de grove mosterd toe.
Stap 5 /5
Stel het aangegeven programma in op één minuut en start het programma. Giet de soep in kommen en serveer.