Soep van kokosnoot, citroengras en tomaten
- Totale tijd 2u. 30min.
- 5min.
Bereiden - 25min.
Koken - 2u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
600 g gepelde verse tomaten
50 g citroengras
200 ml kokosmelk
1 tl currypoeder
200 ml water
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /5
Verwijder de buitenste bladeren van de stengels citroengras en snijd ze voor tweederde in, zodat het zachte gedeelte dat het dichtst bij de wortel zit, behouden blijft. Hak dit zachte gedeelte in zo fijn mogelijke stukjes.
Stap 2 /5
Doe de tomaten, citroengras, kokosmelk, kerriepoeder, zout, peper en water in de blender.
Stap 3 /5
Stel het aangegeven programma in op 25 minuten en start het programma.
Stap 4 /5
Giet de soep zodra deze klaar is over in een andere kom en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
Stap 5 /5
Dien koud op.