Kalkoenspiesjes met wortels en bulgur
- Totale tijd 40min.
- 15min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
8 Dunne kalkoen escalopes (900 g)
6 Grote wortels
Zout, peper
32 Ontpitte zwarte olijven
500 g Bulgur
2 In zout ingemaakte citroenen
2 tuiltje Platte peterselie
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd de kalkoenfilets in reepjes van 3 cm. Snijd de wortels in dunne reepjes met een mandoline of een dunschiller.
Stap 2 /4
Leg de reepjes vlees in de lengte en bestrooi met zout en peper. Bedek elk reepje met een reepje wortel. Leg een olijf op het einde en rol elk reepje vlees op. Steek de rolletjes vlees op een spiesje.
Stap 3 /4
Meng in een schaal de bulgur met 150 ml water, de gehakte ingemaakte citroen, gehakte peterselie, zout en de overgebleven wortelreepjes. Leg de kalkoenspiesjes erop.
Stap 4 /4
Vul het waterreservoir. Plaats de standaardplaat in het apparaat. Zet de schaal in de kom en stoom gedurende 25 minuten op de STOOM-stand.