Filodeegtaart met wortel en spinazie
- Totale tijd 40min.
- 10min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
6 Filodeeg vellen
3 Wortels, geraspt
3 Eieren, losgeklopt
1 Ui, gesnipperd
2 teentje Knoflook, fijngesneden
150 g Spinazie, grofgesneden
150 g Plantaardige room
1 el Ras el hanout
Sesamzaadjes
Plantaardige boter
Zonnebloemolie
75 g Veldsla
1 stuk Courgette
100 g Cherrytomaten
40 g Pompoenpitten
Saladedressing naar keuze
Toebehoren
Snacking & Baking accessoire
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm een koekenpan met zonnebloemolie op middelhoge temperatuur. Bak de ui 5-6 minuten totdat deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak tot het begint te geuren. Voeg de ras el hanout toe en bak nog 2-3 minuten.
Stap 2 /8
Voeg de geraspte wortels toe aan de pan. Bak het geheel totdat de wortels zacht beginnen te worden en voeg vervolgens in delen de spinazie toe. Breng verder op smaak met zout en peper.
Stap 3 /8
Smelt ongeveer 100 gram plantaardige boter. Smeer de Tefal bakvorm in. Verspreid 4 vellen filodeeg over de bodem. Zorg ervoor dat elke nieuwe laag weer goed wordt ingesmeerd met boter.
Stap 4 /8
Meng de eieren met de plantaardige room en breng op smaak met zout. Meng de vulling met het eimengsel en giet het in de vorm. Leg de laatste filodeeg vellen op de vulling en smeer deze in met boter. Maak af met sesamzaadjes.
Stap 5 /8
Verwarm de Tefal OptiGrill 4-in-1 op stand 150 – 165 graden. Bak de filodeegtaart 30-35 minuten totdat de taart goudbruin en krokant is geworden. Zet apart en laat afkoelen.
Stap 6 /8
Zet de Tefal OptiGril uit en vervang de onderste plaat met een grilplaat. Zet deze op de groente stand.
Stap 7 /8
Smeer de grill in met zonnebloemolie. Breng de courgette op smaak met zout en peper. Grill de courgette plakken 5-6 minuten totdat deze zacht zijn geworden en grillstrepen zijn gevormd. Meng met de rest van de salade ingrediënten.
Stap 8 /8
Snijd de filodeegtaart in stukken en serveer met de frisse salade. Eet smakelijk!