Hummus met spinazie en munt
- Totale tijd 10min.
- 10min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g kikkererwten
40 g babyspinazieblaadjes
verse munt
50 ml citroensap
3 el tahin
30 ml olijfolie
2 tl sesamzaadjes
Zout
Bereiding
Stap 1 /6
Spoel de babyspinazieblaadjes in schoon water. Verwijder de blaadjes van de munt.
Stap 2 /6
Doe de kikkererwten, babyspinazieblaadjes, munt, citroensap, tahini, olijfolie en zout in de blender.
Stap 3 /6
Sluit het deksel en stel het aangegeven programma in op 1 minuut. Start het programma.
Stap 4 /6
Roer het mengsel indien nodig met de mengstaaf.
Stap 5 /6
Zodra het programma klaar is, open je het deksel en doe je de hummus in een kom.
Stap 6 /6
Werk af met sesamzaadjes en verse kruiden. Bewaar in de koelkast tot je klaar bent om het gerecht op te dienen.