Tagliatellenestjes met spinazie, tomatentapenade en ei
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
300 g tagliatelle
100 g zongedroogde tomaten in olie
2 teentje knoflook
2 el olijfolie
600 g spinazie
4 stuk eieren
Bereiding
Stap 1 /6
Kook de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar. Pureer in een maatbeker met de staafmixer de zongedroogde tomaten met 1 teen knoflook en 3 eetlepels van de tomatenolie. Voeg peper naar smaak toe.
Stap 2 /6
Hak de laatste teen knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 3 /6
Verdeel de tagliatelle over de ovenschaaltjes. Maak in het midden een kuiltje als een ‘nestje’. Schep er de tomatentapenade in. Verdeel de spinazie erover en zorg weer voor een kuiltje. Bewaar de schaaltjes eventueel afgedekt tot gebruik in de koelkast.
Stap 4 /6
Schakel de Easy Fry en Grill in, selecteer ‘hetelucht’ en verwarm voor tot 180 ºC. Breek boven het kuiltje 1 ei en bak in 8 min. gaar.
Stap 5 /6
Tip #1: Omdat je pastaschaaltjes per persoon in de heteluchtfriteuse bakt, is dit gerecht ideaal voor wanneer iedereen door sport, werk en school apart eet.
Stap 6 /6
Tip #2: Pasta die onbedekt is bakt krokant in de heteluchtfriteuse. Liever geen krokante pasta? Bedek de pasta dan met de spinazie en maak in de spinazie een kuiltje voor het ei.