Spinazie ei taart
- Totale tijd 1u. 20min.
- 30min.
Bereiden - 50min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
2 rollen quiche deeg
1 gewassen verse spinazie
3 el olijfolie
1 ui
2 eetlepels oregano
350 ricotta
4 eetlepels Parmezaanse kaas
1 el zout
4 eieren
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /6
*Hak de spinazie met een mes grof op een plank. Verhit de olie, ui en oregano in een grote pan op zeer hoog vuur en roer met een spatel gedurende 1 minuut. Voeg dan geleidelijk de spinazie toe. Meng tussen elke toevoeging. Kook de spinazie op laag vuur tot al het water verdampt is. Zet apart.
Stap 2 /6
*Giet de ricotta eventueel af. Voeg de ricotta, Parmezaanse kaas en zout toe aan de spinazie. Goed mengen.
Stap 3 /6
*Beboter een springvorm van 20 x 6 cm. Leg een schijfje deeg op de bodem van de vorm en verdeel de rest van het deeg rond de rand van de vorm. Zorg ervoor dat het niet scheurt. Snij het overtollige deeg niet af. Vul het blik met het spinazie-ricottamengsel. Graaf met een eetlepel kleine putjes waarin je de eieren kunt breken.
Stap 4 /6
*Zodra de rauwe eieren in de holtes zitten, leg je het tweede deeg erop en snij je het overtollige deeg weg. Maak een naad met de twee deegstukken en rol het deeg vervolgens tot een bal in de vorm. Eventueel kun je het overgebleven deeg gebruiken om de bovenkant van de taart te versieren met bladeren of andere motieven.
Stap 5 /6
*Plaats het bakblik in de Easy Fry met de grillplaat en start het AIR FRY programma op 160°C gedurende 50 minuten.
Stap 6 /6
*Laat afkoelen, haal het uit de vorm en serveer op een bord.