Taart met gebakken paddestoelen en ganzenlever
- Totale tijd 45min.
- 10min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
2 vellen bladerdeeg
680 g doodstrompetten
40 g boter
4 eieren
24 cl crème fraîche
24 plakken rauwe diepgevroren foie gras
Zout en peper
Kiemblaadjes
Balsamicoazijn
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Meng de eieren en de room in een kom. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Stap 2 /6
Laat de boter in een warme braadpan smelten en voeg de champignons toe. Bak op hoog vuur totdat het water verdampt is en de champignons droog zijn. Haal van het vuur af.
Stap 3 /6
Snijd 12 cirkels uit bladerdeeg. Leg in elke uitsparing een cirkel bladerdeeg. Leg er een eetlepel champignons op, druk aan en voeg een eetlepel van het room/ei-mengsel toe.
Stap 4 /6
Bak met het programma PM op 200 °C gedurende 35 minuten. Haal uit de oven en laat de taartjes in de uitsparingen zitten terwijl je de foie gras bakt.
Stap 5 /6
Bak de plakken foie gras gedurende 1 minuut aan elke kant in een zeer warme braadpan.
Stap 6 /6
Leg een plak gebakken foie gras op elk taartje Kruid naar smaak. Voeg enkele kiemblaadjes toe en een druppel balsamicoazijn.