Lasagne met zalm en spinazie
- Totale tijd 1u. 15min.
- 30min.
Bereiden - 45min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
250 g Lasagnebladen
300 g Verse zalm
600 g spinazie
250 g mascarpone
200 ml room
100 g Parmezaanse kaas
0.5 stuk citroen(sap)
1 stuk knoflookteen
10 g oregano
50 g boter
50 g bloem
500 ml melk
1 snuifje nootmuskaat
1 snuifje Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /5
Verwarm een koekenpan, besprenkel met olijfolie en fruit de knoflookteen even aan. Bak hierin de spinazie totdat deze geslonken is en druk het vocht eruit met een zeef en meng de spinazie met de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 2 /5
Snijd de verse zalm in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap, peper en zout.
Stap 3 /5
Maak een bechamelsaus; smelt de boter op laag vuur. Zodra dit gesmolten is, voeg je de bloem toe. Meng dit tot een zanderig geheel en laat enkele minuten garen. Voeg heel geleidelijk de melk toe en meng tot een dikke saus. Laat nog voor enkele minuten al roerend pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Stap 4 /5
Vet een ovenschaal in. Verdeel een laag van de de spinazie-mascarpone over de bodem en plakjes zalm. Beleg daarna met lasagnevellen. Herhaal deze stappen totdat de ingrediënten op zijn en eindig met een laag vellen.
Stap 5 /5
Giet de bechamelsaus op de laatste vellen en garneer met de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne af op 200 graden voor 45 minuten.