Gegrilde tonijn met sesamzaadjes en geroosterde avocado
- Totale tijd 25min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor de tonijn:
450 g Rode tonijn
40 g Witte sesamzaadjes
40 g Zwarte sesamzaadjes
2 el Sesamolie
Voor de avocado:
2 Avocado's
1 el Sesamolie
Voor de dressing:
1 tl Geraspte gember
2 el Sojasaus
1 el Rijstazijn
2 el Ponzu-saus
Bereiding
Stap 1 /8
Meng de gember, sojasaus, rijstazijn en ponzu-saus samen in een kleine kom. Bedek de kom en zet hem weg op een koele plaats.
Stap 2 /8
Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Verwijder de schil en snijd elke helft weer doormidden, zodat je 4 partjes per avocado hebt. Strooi de sesamzaadjes in een diep bord. Bestrijk de tonijn met sesamolie en doop hem in de zaadjes om hem te bedekken.
Stap 3 /8
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 3 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het VIS-programma 2 minuten aan op 180 °C. Leg de tonijn op de plaat in lade 2.
Stap 4 /8
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /8
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de avocadopartjes iets uit elkaar op de plaat in lade 1. Bestrijk ze met sesamolie en sluit de lade. Het kookproces wordt automatisch hervat.
Stap 6 /8
Draai de partjes avocado halverwege het kookproces om. Draai de tonijn halverwege het kookproces om.
Stap 7 /8
Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra minuut, indien nodig, tot de vis gemakkelijk schilfert met een vork.
Stap 8 /8
Snijd de tonijn in plakjes en serveer met de avocadopartjes. Bestrooi met gesneden bosuitjes, jalapeño en gebakken uitjes.