Poke bowl met gegrilde tonijn
- Totale tijd 19min.
- 10min.
Bereiden - 4min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
3 el *rijstazijn
*peper
10 g *verse gember
*Hete saus
2 el *sesam olie
6 cl *soja saus
330 g *tonijn steak
500 g *gekookte sushirijst
2 *avocado's
20 g *rode ui
200 g *mango
80 g *sojaboontjes
4 el *koriander
1 el *zwarte en witte sesamzaadjes
*radijs, komkommer, rode kool en wortel
Bereiding
Stap 1 /6
*Voeg de ingrediënten voor de marinade samen in een kom. Voeg de tonijnsteaks toe en meng voorzichtig. Dek af en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
Stap 2 /6
*Plaats de gemarineerde tonijnsteaks in het apparaat met de plaat. Start het kookproces.
Stap 3 /6
*Controleer de kooktijd en start opnieuw indien nodig.
Stap 4 /6
*Verplaats de gegrilde tonijnsteaks op een snijplank en laat 5 minuten rusten voordat je ze met een scherp mes in reepjes snijdt.
Stap 5 /6
*Verdeel de voorgekookte sushirijst over 4 kommen. Verdeel de tonijn er over de kommen. Schik de avocado, uien, mango en edamame rond de tonijn in elke kom. Bestrooi met sesamzaadjes, verse koriander en groentereepjes.
Stap 6 /6
*Geniet.