Poke bowl met gegrilde tonijn
- Totale tijd 19min.
- 10min.
Bereiden - 4min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
3 el Rijstazijn
Peper
10 g Verse gember (1 stuk, ongeveer 1 cm)
Pittige saus
2 el Sesamolie
6 cl Sojasaus
330 g Tonijnsteaks (ongeveer 2 stuks)
500 g Voorgekookte sushirijst
2 Kleine avocado's (ontpit en in plakjes gesneden)
20 g Gesnipperde rode ui
200 g Mangoblokjes
80 g Edamame (sojabonen), gedopt en gekookt
4 el Fijngehakte verse koriander
1 el Zwarte en witte sesamzaadjes
Radijs, komkommer, rode kool of wortel
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg de tonijnsteaks toe en meng voorzichtig. Dek af en laat gedurende 15 minuten marineren in de koelkast.
Stap 2 /4
Plaats de gemarineerde tonijnsteaks in het apparaat voorzien van de plaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 3 /4
Controleer de bereidingstijd en start opnieuw indien nodig.
Stap 4 /4
Haal de gegrilde tonijnsteaks uit het apparaat, leg ze op een snijplank en laat ze 5 minuten rusten voordat je ze met een scherp mes in reepjes snijdt. Verdeel de voorgekookte sushirijst over 6 kommetjes. Leg de tonijn op de rijst. Leg de avocado, de ui, de mango en de edamame rond de tonijn. Bestrooi met sesamzaadjes, verse koriander en fijngesneden groenten. Laat het smaken.