Poke bowl met gegrilde tonijn
- Totale tijd 38min.
- 20min.
Bereiden - 13min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
Voor de saus:
4.5 el Rijstazijn
Peper
15 g Verse gember (1 stuk, ongeveer 2 cm)
Pittige saus
3 tl Sesamolie
9 cl Sojasaus
Voor de poke bowls:
500 g Tonijnsteaks (ongeveer 4 stuks)
750 g Voorgekookte sushirijst
3 Kleine avocado's (ontpit en in plakjes gesneden)
30 g Gesnipperde rode ui
300 g Mangoblokjes (ongeveer 1 mango)
6 el Fijngehakte verse koriander (ongeveer 30 g)
Om te garneren (optioneel):
1.5 Citroen, in 4 partjes
0.5 Jalapeño (of Fresno peper, ontdaan van zaadjes en in schijfjes gesneden)
Radijs, komkommer, rode kool en wortel
6 el Gekookte edamame
1.5 tl Zwarte en witte sesamzaadjes
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de saus: meng alle ingrediënten door elkaar in een kleine kom. Zet aan de kant.
Stap 2 /7
Doe de tonijnsteaks in een kom. Giet een derde van de saus erover en meng. Laat dit 10-15 minuten staan.
Stap 3 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GRILL-programma 13 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 4 /7
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Haal de tonijn uit de marinade, laat uitlekken en bestrooi met peper. Leg de moten op de plaat in lade 1.
Stap 5 /7
Bak de tonijnsteaks tot het onderste derde deel gaar is. Draai ze om en bak de andere kant, zodat het midden een beetje roze blijft. Als je de tonijn liever meer doorbakken hebt, pas de kooktijd dan aan naar wens.
Stap 6 /7
Leg de gegrilde tonijnsteaks op een snijplank en laat ze 5 minuten liggen voordat je ze met een scherp mes in reepjes snijdt.
Stap 7 /7
Verdeel de gekookte rijst over de bodem van de lades. Garneer elke lade met de gegrilde tonijnreepjes, in plakjes gesneden avocado, mangostukjes en rode ui. Bestrooi met koriander. Garneer naar eigen smaak en giet de overgebleven saus erover.