Gegrilde steak met geroosterde tomaten
- Totale tijd 25min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
600 g Rundersteak
2 el Kruidenmix voor steaks
20 g Knoflook- en peterselieboter
2 el Olijfolie
300 g Tomaten
1 el Olijfolie
1 tl Gedroogde Italiaanse kruidenmix
1 el Balsamicoazijn
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /7
Strooi de kruidenmix voor steaks op beide kanten van het vlees. Druk op de kruidenmix om ervoor te zorgen dat deze goed blijft plakken. Bestrijk beide kanten van de steaks met olijfolie.
Stap 2 /7
Halveer de tomaten.
Stap 3 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GRILL-programma 8 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 15 minuten aan op 180 °C. Leg de tomaten op de plaat in lade 2. Besprenkel met olijfolie, Italiaanse kruidenmix en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4 /7
Druk op SYNC zodat zowel de steaks als de tomaten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten. Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de steaks op de plaat in lade 1.
Stap 5 /7
Draai de steaks halverwege het kookproces om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Stap 6 /7
Controleer of de tomaten goed gaar zijn en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 7 /7
Haal de gare steaks eruit en bestrijk elk stuk vlees met knoflook- en peterselieboter. Wacht 1 minuut, voordat je de steaks serveert. Serveer met de geroosterde tomaten. Je kunt dit gerecht verder serveren met rijst, pasta of lekkere aardappelpuree.