Gegrilde steaks met diepvriesfrietjes
- Totale tijd 25min.
- 5min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
3 Biefstukken (ongeveer 200 g per stuk)
1 el Olijfolie
Zout, peper
800 g Diepvriesfrietjes
Bereiding
Stap 1 /6
Haal de steaks 20 minuten voor het bakken uit de koelkast. Droog de steaks met keukenpapier. Breng beide kanten op smaak met olie, zout en peper.
Stap 2 /6
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GRILL-programma 8 minuten aan op 200 °C. Leg de steaks op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet de FRIET-stand 35 minuten aan op 200 °C. Leg de frietjes op de plaat in lade 2.
Stap 3 /6
Druk op de SYNC-knop. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 4 /6
Draai de steaks halverwege het kookproces om. Schud halverwege het kookproces van de frietjes, wanneer het apparaat piept en het lampje knippert, met het mandje om te mengen. Schud het mandje een tweede keer tijdens het bakken.
Stap 5 /6
Controleer of het vlees goed gaar is en laat indien nodig nog even verder garen.
Stap 6 /6
Snijd het vlees in reepjes en serveer direct. Serveer met een groene salade.