Halloumi en falafel
- Totale tijd 40min.
- 25min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor de falafel:
350 g Kikkererwten uit blik
3 takje Peterselie
6 takje Koriander
2 tl Komijn
2 el Tahin
Zout, peper
2 teentje Knoflook
2 Uien
2 el Olijfolie
Voor de halloumi:
230 g Halloumi
1 el Olijfolie
Citroen
Bereiding
Stap 1 /7
Pel de knoflook en ui en snipper ze fijn. Was en hak de kruiden.
Stap 2 /7
Meng in een grote kom de kikkererwten, peterselie, koriander, komijn en tahin. Breng op smaak met zout en peper. Breng op smaak met zout en peper. Vorm balletjes van het mengsel.
Stap 3 /7
Droog de halloumi goed af en snijd in plakken van 1,5 cm dik.
Stap 4 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het MANUAL-programma 15 minuten aan op 190 °C. Bedek de plaat van lade 1 met bakpapier en verdeel er de falafel over. Bestrijk de falafel met olie. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 12 minuten aan op 180 °C. Leg de plakjes halloumi op de plaat in lade 2. Bestrijk de plakjes met olie.
Stap 5 /7
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 6 /7
Draai halverwege het kookproces de falafel en de plakjes halloumi om.
Stap 7 /7
Serveer de falafel met de halloumi. Strooi er wat citroenrasp over en serveer met een salade.