Italiaans gegrilde paprika
- Totale tijd 25min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
6 Rode paprika’s
9 cl Olijfolie
3 teentje Fijngehakte knoflook
3 g Fijngehakte verse basilicum
3 straaltje Ansjovisfilets
1.5 el Balsamico azijn
Zout, peper
30 g Pijnboompitjes
60 g Geschaafde Parmezaanse kaas
Toebehoren
Grillen Lekbak
Bereiding
Stap 1 /3
Snijd de paprika's door de midden, verwijder de zaadjes en snijd elke helft in de lengte in drieën. Meng met de helft van de olijfolie, de knoflook, basilicum, ansjovis en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2 /3
Plaats de grillplaat in het apparaat en leg de paprika's er bovenop. Verwarm 15 minuten voor op de GRILL-stand op 200 °C en bak 15 minuten. Roer de groenten halverwege om. Voor de Easy Fry Oven & Grill 9in1: plaats de grillplaat op het bovenste rooster van de Easy Fry Oven & Grill, met de lekbak op de bodem. Sluit de oven en zet de GRILL-stand 15 minuten aan op 200 °C om voor te verwarmen. Leg de paprika's in het apparaat. Zet de GRILL-stand aan op 200 °C voor 15 minuten.
Stap 3 /3
Wanneer de paprika's zacht zijn, legt u ze in een schaal, besprenkelt u ze met de resterende olie en laat u ze afkoelen. Strooi de pijnboompitten en de stukjes Parmezaanse kaas over de paprika's voor u ze serveert.