Kip kebab met Libanees brood
- Totale tijd 4u. 15min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 4u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g kippendij
250 g yoghurt
1 el olijfolie
1 tl zout
4 el limoensap
2 teentje knoflook
2 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
50 ml melk
60 g mayonnaise
1 tl tijm
2 tl fijngehakte verse peterselie
1 sjalot
1 tl knoflookpoeder
Zout en peper
150 g ijsbergsla
1 tomaat
1 rode ui
4 Libanees platbrood
Bereiding
Stap 1 /5
Meng de helft van de yoghurt, olijfolie, zout, de helft van het citroensap, gehakte knoflook, paprika, komijn en korianderpoeder in een kom. Voeg de stukjes kip toe, meng om ze goed te bedekken en laat minstens 4 uur in de koelkast marineren.
Stap 2 /5
Haal de stukjes kip uit de marinade en steek elk stuk op 2 parallelle spiesen om de kebab te vormen.
Stap 3 /5
Zet je OptiGrill aan. Selecteer het automatische programma "Kip" en druk op OK. Eenmaal voorverwarmd, leg je de kebab op de grill en sluit je hem. Grill de kebab tot het indicatielampje rood is.
Stap 4 /5
Bereid de witte saus door de overgebleven yoghurt, melk, mayonaise, de andere helft van het citroensap, gehakte tijm, peterselie en sjalot en knoflookpoeder te mengen. Kruid met peper en zout.
Stap 5 /5
Snijd de kebab in reepjes en serveer met het Libanese brood, gesneden sla, gesneden tomaat, rode uienringen en de saus.