Snel brood met pitjes
- Totale tijd 3u. 25min.
- 10min.
Bereiden - 45min.
Koken - 2u. 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g bloem voor het deeg + 1 theelepel voor keukenblad
310 ml warm water
16 g zout
20 g verse gist
3 eetlepels gemengde zaden (sesam, zonnebloem, maanzaad)
Bereiding
Stap 1 /12
Verkruimel in een kleine kom de gist en voeg 1 eetlepel lauw water toe en mix tot een gladde massa.
Stap 2 /12
Doe de bloem, zaden en warm water in de mengkom. Kneed tot het deeg gelijkmatig is.
Stap 3 /12
Voeg het bakpoeder toe en meng door elkaar.
Stap 4 /12
Voeg het zout toe en kneed het deeg tot het gelijkmatig en zacht is en loskomt van de zijkanten.
Stap 5 /12
Vorm een bal en dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg 1 uur en 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Het deeg moet in volume verdubbelen.
Stap 6 /12
Haal het deeg eruit en klop terug door zachtjes te kneden.
Stap 7 /12
Bedek de bodem van de ovenschaal met een schijf bakpapier.
Stap 8 /12
Leg de bal deeg in de braadpan, sluit de braadpan met de deksel en laat 30 minuten rijzen in een warme kamer of in een warme oven die is uitgeschakeld.
Stap 9 /12
Verwijder de deksel en maak inkepingen over de bovenkant van het deeg. Bestrooi het deeg met wat bloem.
Stap 10 /12
Doe de deksel er weer op en bak 40 minuten op 230°C, plaats het deeg in de oven voordat het opwarmt.
Stap 11 /12
Verwijder de deksel en bak nog 5 minuten tot het brood bruin is.
Stap 12 /12
Haal het brood eruit en laat afkoelen op een rooster.