Snelle bagels met zaadjes
- Totale tijd 30min.
- 20min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
520 g bloem
30 g basterdsuiker
5 g zout
22 g bakpoeder
60 g gesmolten boter
260 ml lauwwarm water
1 eidooier
1 tl melk
2 snuifje zout
2 snuifje basterdsuiker
1 tl sesam- of maanzaadjes
Bereiding
Stap 1 /10
Meng in een grote mengkom de bloem, suiker, zout en bakpoeder.
Stap 2 /10
Voeg de boter en het water toe. Kneed 2 minuten met de hand.
Stap 3 /10
Stort het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en vorm er een bal van.
Stap 4 /10
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en vorm een strakke bal door elk stuk deeg in het midden dubbel te vouwen.
Stap 5 /10
Rol elke bal met een deegroller uit tot een cirkel van 10 cm.
Stap 6 /10
Gebruik een koekjesvorm van 4 cm of een klein glaasje om een gat in het midden te maken.
Stap 7 /10
Plaats de cirkels op de standaard Easy Fry plaat.
Stap 8 /10
Meng in een kleine kom het eigeel, de room (of melk), het zout en de suiker. Bestrijk de ringen met het losgeklopte ei en bestrooi met sesamzaadjes.
Stap 9 /10
Bak gedurende 10 minuten op 190 °C.
Stap 10 /10
Verwijder de bagels en leg ze op roosters om volledig af te koelen.