Rundvleesmedaillons met een snelle bearnaisesaus
- Totale tijd 20min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
Voor de bearnaisesaus
8 dragon
4 Peterselie
6 stuk biologische eidooiers (middelgroot)
100 ml witte wijn
300 g gesmolten ongezouten boter, warm
zout
cayennepeper
1 stuk citroen
Voor de filet:
8 g rundvleesmedaillons, 120 g
zout
peper
Bereiding
Stap 1 /3
Selecteer het programma Rood vlees op de OptiGrill Elite en verwarm de gril voor met de grilfunctie. Was voor de saus de dragon en kervel, schud droog, pluk de blaadjes en snijd fijn. Was de citroen met heet water, droog af, snijd door midden en knijp de sap eruit.
Stap 2 /3
Mix de eidooiers met witte wijn in een kom au-bain-marie totdat ze romig zijn. Haal de kom uit de bain-marie en van het vuur af en schenk er langzaam de gesmolten boter. Blijf ondertussen kloppen. Roer de dragon en kervel erdoor en breng op smaak met zout, cayennepeper en citroensap.
Stap 3 /3
Breng de rundvleesmedaillons op smaak met zout, leg ze op de OptiGrill en gril naar smaak. Bestrooi het gegrilde vlees met peper en serveer met de bearnaisesaus.