Bearnaisesaus met een pittige twist
- Totale tijd 25min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
50 g sjalotten
2 stengel dragon
20 ml witte azijn
50 ml droge witte wijn
60 g eierdooiers
120 g boter
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /7
Pel de sjalotten en snijd ze in kwartjes.
Stap 2 /7
Doe de sjalotten en de dragon in de blender. Giet er de azijn en de witte wijn bij. Voeg de eierdooiers toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3 /7
Stel het aangegeven programma in op 15 minuten en start het.
Stap 4 /7
Smelt de boter in een kleine steelpan.
Stap 5 /7
Zodra het programma afgelopen is, stel je het programma "Blend 1" in op twee minuten en start je dat programma. Terwijl het blenderprogramma bezig is, giet je de gesmolten boter door de opening in het deksel. Laat de blender gedurende de aangegeven tijd draaien.
Stap 6 /7
Druk tot slot een paar seconden op de "pulse" knop om de saus goed te mengen.
Stap 7 /7
Giet de saus in een kom en dien onmiddellijk op of houd warm au-bain-marie.