Pittige stoof met worst en paddenstoelen
- Totale tijd 1u. 30min.
- 20min.
Bereiden - 40min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
30 g gedroogde paddenstoelenmix
1 el olijfolie
1 el boter
8 stuk verse worstjes van de slager, bijv. Catalaanse worstjes
100 g baconreepjes
1 tl venkelzaad
2 teentje knoflook, geperst
1 stuk rode peper, in ringetjes
1 stuk groene peper, in rignetjes
2 stuk sjalotjes, fijngesnipperd
250 g kastanjechampignons schoongeboend en in plakjes
100 ml rode wijn
1 el tomatenpuree
500 ml tomatenpassata
150 ml runderbouillon
1 bosje platte peterselie alleen de blaadjes, fijn gehakt
100 g zongedroogde tomaatjes
2 takje tijm
1 takje rozemarijn
2 bladje laurier
300 g pasta naar keuze
peper en zout
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en giet er 100 ml kokend water overheen. Laat 30 minuten weken.
Stap 2 /4
Verhit de olie met de boter in een braadpan en bak hierin de worstjes rondom bruin aan, haal ze uit de pan en zet apart op een bord. Bak de baconreepjes in dezelfde pan tot ze goudbruin zijn, haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak het venkelzaad, de knoflook, beide pepers en de sjalot enkele minuten in het achtergebleven vet tot ze zacht zijn.
Stap 3 /4
Giet de geweekte paddenstoelen af en knijp overtollig vocht eruit, maar bewaar het vocht. Hak de geweekte paddenstoelen fijn en voeg ze samen met de kastanjechampignons toe aan de pan. Bak al roerend ca. 5 minuten verder. Blus af met de rode wijn en laat 1 minuut inkoken. Roer de tomatenpuree, de tomatenpassata, de bouillon, de helft van de peterselie, de zongedroogde tomaten en het weekvocht van de paddenstoelen erdoorheen. Leg de gebakken worstjes en de kruiden in de pan, breng alles aan de kook en zet een deksel schuin op de pan. Laat op laag vuur 40 minuten sudderen.
Stap 4 /4
Kook, wanneer de stoof bijna klaar is, de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Verwijder de laurierblaadjes en de takjes kruiden en bestrooi de stoof met de rest van de peterselie. Breng de stoof op smaak met zout en peper en serveer. Giet de pasta af en verdeel hem over 4 borden. Serveer de stoof over de pasta.